Розберг намекна за отборни заповеди в Мерцедес

снимка: БТА/AP

Германският пилот на Мерцедес Нико Розберг разкри, че на последната среща между отборните лидери и състезателите е било решено да се използват в известен смисъл отборни заповеди.

Естествено, „сребърните стрели“ биха прибегнали до привилегии за един от двамата си пилоти само в случаи, когато двойната победа е застрашена, както бе в Гран при на Китай, когато Себастиан Фетел имаше възможност да се пребори с Розберг за втората позиция.

„Ситуациите не могат да се тълкуват като черни или бели. Сценарият е различен всеки път, всеки си има мнение, независимо от фактите. Разбрахме се, че, когато двойната победа на екипа е застрашена, както беше в Китай, тогава ще се прилагат стратегически ходове, които са в полза на единия пилот повече отколкото на другия.

Така че колкото по-дразнещи стават Ферари, толкова повече такива ходове ще ни се налага да използваме. Това е отборен спорт, все пак“, коментира Нико.

Люис Хамилтън обяви, че между него и Розберг няма спорове след края на състезанието в Китай, когато германецът имаше претенции към съотборника си.

„Това е нещо, което обсъждахме веднага след края на състезанието. Няма нужда да се връщаме назад, все пак, и двамата сме възрастни хора и преодоляваме нещата, които понякога не ни харесват. Между мен и Нико няма проблеми, говорихме и тази сутрин“, каза Люис преди началото на уикенда в Бахрейн - 4-ти кръг от сезон 2015 във Формула 1.