Рейнджърс не показа милост срещу Детройт в пети пореден мач

снимка: БТА/AP

Дерик Брасар се разписа при числено предимство след 1:50 минути игра в продължението, за да донесе победа на Ню Йорк Рейнджърс с 4:3 срещу Детройт в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Това беше и пети пореден успех за Рейнджърс срещу Червените криле. Лий Стемпняк даде аванс на домакините само 7:50 минути преди сирената в редовното време, но Детройт изравни за втори път в мача. Автор на попадението беше Томаш Татар, който се възползва от числено превъзходство на гостите и вкара шайбата в мрежата на Рейнджърс само 7.7 секунди преди края.

Това беше и последният шанс за гостите, които бяха изкарали вратаря Йонас Густавсон от игра за придобиването на допълнителен човек в атака. Павел Дацюк се оказа несъзнателно в основата на победата на тима от Ню Йорк, след като спъна със стика си Мартен Сен Луи след 46 секунди игра в продължението. Той седна на пейката, а Брасар добави отбит удар на Дан Жирарди, оформяйки крайното 4:3 в полза на Рейнджърс.

Пиер-Алекзандер Паренто вкара гол в редовното време и добави един при изпълнението на дузпи, а Монреал се наложи с 2:1 над Бъфало в друг мач вечерната програма на НХЛ. Дъстин Токарски спаси 31 шайби на вратата на Канадците, които сложиха край на серия от три поредни поражения.

Джон Таварес се разписа в продължението за победа на Ню Йорк Айлъндърс с 3:2 над Анахайм в третата среща за деня. Гостите от Юниъндейл също сложиха край на негативна серия от три поредни загуби, като за това помогнаха още един гол на Таварес и 32 спасявания на Ярослав Халак, посочва БТА.