Ред Бул: Страхотна победа, браво на Рикардо

снимка: БТА/XINHUA

От отбора на Ред Бул във Формула 1 вярват, че победата в Гран при на Унгария е с по-голяма стойност от тази в Канада по-рано през сезона. Една от основните причини за това, е че и двата болида на Мерцедес нямаха проблеми по време на състезанието.

Така Даниел Рикардо остава единственият пилот през този сезон, който побеждава пилотите на Мерцедес с изпреварване по време на състезанието. Рикардо смени своите гуми доста по-късно от останалите в челото, което му донесе и нужното преимущество, за да вдигне трофея.

Босът на Ред Бул Кристиан Хорнер остана много доволен от победата на своя пилот като подчерта, че тук Нико Розберг и Люис Хамилтън не са имали проблеми с болида както в Канада.

Тази победа е по-хубава от Монреал, защото ги победихме съвсем равностойно. Избрахме правилната стратегия и постигнахме целта си. Стоповете в бокса бяха много добри, както и изпреварванията на Даниел“, сподели Хорнер.

Въпреки, че бе подпомогнат от колата за сигурност в началото на състезанието, като избра точния момент да смени своите гуми, Рикардо показа класата си на пилот от Формула 1.

Момчето има много самочувствие в момента и го заслужава. Той показа страхотни маневри в последните обиколки. Първото му влизане в бокса бе ключов момент в надпреварата. В последствие се справихме и с проблем с един от цилиндрите. Състезанието завърши по блестящ начин, наистина се радвам за него“, заключи Хорнер.