Ред Бул: Мерцедес ще ни мине с две обиколки

снимка: БТА/AP

Шефът на Ред Бул Рейсинг Крисчън Хорнър изрази мнение, че Мерцедес ще доминира изцяло в първото състезание от календара във Формула 1 за тази година.

Световните шампиони имаха много тежка зима, след като на тестовете новият болид RB10 не се представи на нужното ниво, като новата кола на "биковете" няма нито нужната скорост, нито нужната стабилност.

В същото време новото творение на немския концерн W05 се представи отлично в тестовете и "сребърните стрели" са считани за фаворити в началото от своя голям конкурент през този сезон.

"Може и да видите по-голяма доминация от нашата през тази година. Гледайки към състезателните симулации на Мерцедес, няма да се изненадам, ако финишират с по две обиколки пред останалите в Мелбърн", коментира Хорнър в навечерието на първото Гран при, което е през този уикенд.

"Те имат много голямо предимство. Знаем, че Люис по принцип е невероятно талантлив и е много, много бърз. Сега е и в много добър отбор, така че той ще бъде фаворит в състезанието, както и за сезона". 

Що се отнася до RB10 Хорнър изрази надежда, че в най-скоро време колата ще заработи на пълни обороти.

"Няма паника в отбора и съм напълно уверен в нашите възможности. Има си начин да се справим с по-слабото представяне и няма по-добър екип от инженери. Докато стане време за състезанията в Европа през май, всичко ще е наред.

Ейдриън Нюи и неговият екип свършиха невероятна работа. Имахме проблеми с охлаждането, но се справихме с това. Най-големият ни проблем е с мотора. Рено обаче ще ни настигне, просто ще им се наложи. Надяваме се двигателят да бъде значително по-добър, докато стигнем в Европа", каза Хорнър.