Поредният слух за състоянието на Шумахер: Започнал да диша и чува

снимка: БТА

Повече от два месеца, след като Михаел Шумахер изпадна в кома след тежък инцидент след каране на ски във френския алпийски курорт Мерибел, слуховете и спекулациите за състоянието му продължават с пълна сила.

Поредната гореща "новина" за Пилето този път бе с адрес Италия, където Gazzetta Dello Sport излезе с информацията, че Пилето вече дишал сам и чувал гласовете на близките си, като естествено изданието не споменава източника си на информация, който със сигурност не е официален.

Както обикновено това принуди мениджърката на германеца - Забине Кем да даде поредното опровержение.

"Михаел е вън от опасност. Да, но неговото състояние остава сериозно и не може да се твърди със сигурност, дали са избегнати или могат да бъдат предотвратени всички рискове. Ясно е само, че в състоянието му има подобрение от деня, в който се случи инцидентът", заяви представителката на Шуми.

"Ситуацията с клиента ми остава непроменена. Продължават опитите той да бъде събуден”, каза още Кем, като за пореден път уточни, че всяка информация от различен източник от Университетската болница в Гренобъл или семейството и близките на Михаел - може да се счита за чиста спекулация.

Sporta.bg припомня, че инцидентът с Шумахер се случи на 29 декември 2013 година, като оттогава за него се грижат в Университетската болница в Гренобъл, където претърпя две животоспасяващи черепно-мозъчни операции и бе поддържан в състояние на изкуствена кома.

Около месец след зловещото падане - на 30 януари Забине Кем съобщи, че започва процедура по извеждането на клиента ѝ от комата, която може се очертава да бъде дълъг и труден процес.