Мачът в Пловдив е редовен, смятат от БФС

снимка: botevplovdiv.bg

Отговорникът по феърплея към БФС Марио Костурков смята, че мачът между Ботев и ЦСКА, завършил с победа за пловдивчани с 2:0, е вън от всякакви съмнения за договорка.

Той разкри, че не е забелязал нерегламентирано движение на парични потоци на залагане.

Както е известно, срещата в Коматево предизвика много противоположни отзиви, след като крайният резултат в Пловдив изхвърли Левски от първата шестица на българския футбол.

"Това, което смятам да напиша в доклада, е, че според мен мачът беше редовен. Следях през цялото време няколко сайтове за залагания, в които не забелязах нерегламентирано движение на парични потоци и рязка промяна в коефициента".

"За мен би било интересно да видя каква е причината за смяната на Тунчев в края на първото полувреме. Иначе още по-интересно би било да видим следващите мачове в първата шестица между Ботев и ЦСКА".

"По-скоро според мен, ако има нещо нередно, то би се случило може би на следващ етап. Така че към момента не мога да твърдя, че ЦСКА е играл симулативно. Това не означава, че няма да продължим да следим под мониторинг и в бъдеще нещата", каза Марио Костурков за "7 дни спорт".