Райхелт развали празника на швейцарците във Венген

снимка: БТА/AP

Австриецът Ханес Райхелт победи трима представители на домакините и спечели спускането за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Венген (Швейцария). Райхелт беше най-бърз на легендарната писта "Лауберхорн" и финишира за 2:36,14 минути.

Той победи с 12 стотни от секундата Беат Фойц. Това беше девета победа в кариерата за Световната купа и втора за сезона за 34-годишния австриец, който има подиуми във Венген в последните три години.

За последно той победи в спускане през януари миналата година в Кицбюел. Трети на 14 стотни е Карло Янка, а четвърти финишира победителят от 2014-а година Патрик Кюнг. Състезанието за около 30 минути беше прекъснато заради проблем с радио станциите на членовете на журито.

Лидерът в класирането за малката световна купа в дисциплината Киетил Янсруд (Норвегия) остана пети с пасив от 1.11 секунда. Той остава начело в подреждането с 339 точки. На втора позиция с по 232 точки са Доминик Парис (Италия) и Беат Фойц (Швейцария). В генералното класиране за Световната купа начело е Марсел Хиршер (Австрия) с 836 точки, който не стартира днес.

Втори е Янсруд с 669 точки, а третото място разделят германците Фриц Допфер и Феликс Нойройтер с по 542 точки.