Ранената полицайка проговори, готова е да се върне на работа

снимка: lap.bg

Ранената служителка на реда на мача между ЦСКА-София и Левски - Гергана Зашева, проговори за пръв път след инцидента. Служителката на жандармерията сподели, че се възстановява от претърпяната тежка операция.

Както знаете, хулиган от Сектор "Б" хвърли бомбичка към един от входовете и рани полицайката, като разкървави цялото й лице. Полицията по-късно го задържа, а Зашева се бореше да запази зрението си. В крайна сметка тя стабилизира състоянието си и сподели, че отново е готова да изпълнява служебните си задължения.

"Възстановявам се. Аз съм получила достатъчно подкрепа от близките си, от колегите си. Благодарение на тях се чувствам добре и се възстановявам бързо. Имам подкрепа от абсолютно всички. Това е част от работата ни. Ние охраняваме всякакви мероприятия. Случката не ме е пречупила. Чувствам се добре психически. Ще се възстановя и ще продължа със служебните си задължения и с предишния си живот. Колегите ми са неотлъчно до мен. Те са незаменими", сподели Зашева пред "Хоризонт". 

Зашева бе запитана какво би казала на хулиганите по стадионите, които извършват подобни зверства: "Инцидент като този променя съдбите на хората. В тази ситуация може да се озове всеки - дете, случаен гражданин, дори близък на този, който хвърля бомбичката".