Фенът на Левски, ранил полицайката, отнесе най-тежкото наказание

снимка: lap.bg

Съдът наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на предполагаемия футболен хулиган, който рани с бомбичка двама полицаи по време на дербито между ЦСКА-София и Левски, предаде bTV.

25-годишният Йордан Исаев доброволно се предаде в полицията и беше задържан за 72 часа. В съда младежът се разкая за постъпката си, като поднесе своите извинения за случилото се.

"Искам да се извиня на Гергана и да кажа, че много съжалявам", каза Исаев. На 3 май защитата ще обжалва мярката на младежа, като дотогава той ще остане в ареста. Те планират още да предложат споразумение на прокуратурата.

Гергана Зашева бе ранена жестоко от фена на Левски, като трябваше да претърпи спешна операция за спасяване на зрението. След хвърлената от него бомбичка, служителката на реда се оказа с разкървавено лице и куп наранявания, но вече се възстановява.

Според магистратите постоянното задържане спрямо Исаев се налага заради високата му обществена опасност. Съдията по делото - съдия Вера Чочкова, определи това от факта, че минути преди да хвърли самоделната бомбичка 25-годишният мъж е сложил маска, която не е била негова и е облякъл чужди дрехи, а веднага след взрива ги е изхвърлил. Според съда мъжът също така е целил мястото, където ударната вълна от бомбичката ще нанесе най-големи поражения. Той бил наясно и че в този участък на стадиона се намират униформени, охраняващи мача.

Пред полицаите Йордан казал, че самоделното устройство му било дадено от непознат за него човек. Това обаче тепърва ще се изяснява. Все още не е ясно и как бомбичката е попаднала на Националния стадион "Васил Левски".