Ракът не позволява на Али "Капитана" Картър да играе на PTC Bulgaria

снимка: Monique Limbos

Страдащият от тежко заболяване Алистър Картър няма да може да се завърне край зеленото сукно в София, както беше планувал самият майстор на щеката, след като през май беше диагностициран с рак на белия дроб.

Двукратният финалист на Световно първенство по снукър беше планирал да се завърне сред елита именно на PTC Victoria Bulgaria Open, но усложнения след последната му операция няма да му позволят да пътува за София, където от 3 до 5-и октомври ще се проведе силния турнир от Европейския тур.

Докторите са доволни от резултатите, които той е показал след химиотерапията, но след операцията през септември той изпитва сериозни болки в лявата ръка и едва може да държи щека.

"Това е много разочароващо и се намирам в много трудна ситуация. Искам да се върна и да играя, но не искам да влушавам нещата. След последната операция преди няколко седмици изпитвам сериозна болка в лявата ръка - все едно съм поставил ръката си във вряща вода.

Опитах се да тренирам през тази седмица и беше невъзможно да държа щеката - но това трябва да е само отлагане. Говорих с Джейсън Фъргюсън днес и се надявам, че ще мога да се върна за турнира от Европейския тур в Германия (Мълхайм) през ноември.

Също така имам покана да играя на турнир в Хонг Конг, което може да се окаже перфектното място за моето завръщане", сподели в изявление Капитана.

Това е нова лоша новина за Картър, които очакваше вече да се е върнал в снукъра. Освен това от години той страда от болестта на Крон, която му пречи години наред да запази постоянство в своята форма. Преди 3 месеца пък той беше излекуван от рак на тестисите.

Билети за PTC VICTORIA BULGARIA OPEN закупете тук

Станете част от българското снукър общество ТУК!