Раковски триумфира в Албена Къп

Отборът на Раковски спечели турнира Албена Къп 2014 след победа на финала над Калиакра с 2:1.

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме, но не успяха да създадат много голови ситуации.

Калиакра успя да поведе в резултата в 16-ата минута с гол от дузпа на Иван Райчев. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на вратаря на Раковски Илия Николов срещу Пламен Кожухаров, който открадна топката в средата на терена, напредна и при опита си да премине стража на Раковски падна в наказателното поле.

В 30-та минута Николай Павлов от Раковски направи самостоятелен пробив в половината на Калиакра, изведе в чиста позиция Петър Атанасов, но ударът на последния бе слаб и бе спасен от вратаря Мирослав Марков.

В 34-та минута Цветан Павлов пропусна ново положение от чиста позиция за Раковски. Изравнителният гол за Раковски падна в 37-та минута. След отлично центриране отдясно на Николай Павлов връхлитащият Цветан Павлов стреля неспасяемо с глава за 1:1.

В 40-та минута Калиакра остана с 10 души на терена, след като Александър Василев получи директен червен картон за грубо нарушение.

Победният гол За Раковски реализира Лазар Марин в 58-та минута с диагонален изстрел от 12 метра по диагонал отляво. В 62-та минута бе най-чистото положение за Калиакра през втората част, но вратарят на Раковски успя да избие топката след удар на Янислав Иванов от над 20 метра.

По-късно днес за третото мястов Албена Къп ще спорят арменския Арарат (Ереван) и Спартак (Варна).