Ракетата отново на финал на "Мастърс"

снимка: БТА/AP

Световният шампион Рони О'Съливан стигна до рекорден финал №10 на "Мастърс"-а в "Александра Палас", след като в поредния си силен двубой на турнира разби Стивън Магуайър с 6:2.

Шотландецът стигна до полуфиналите в турнира, след като изкара тежко заболяване, което едва не го изхвърли от турнира, но все пак той надделя над Нийл Робъртсън с 6:2, докато О'Съливан счупи рекорд при убийствения си успех с 6:0 над Рики Уолдън.

Късно Снощи Магуайър почна силно със серия от 98 точки, но това беше и най-добрият му фрейм в двубоя, след като Ракетата се разигра и с добра тактическа дисциплина разби добрия старт на шотландеца на пух и прах.

Втората част отиде на неговата сметка с трудни брейкове от под 40 точки, но след това той записа уверена серия от 70, която му даде аванс от 2:1. Последваха нови две серии под 50 точки в следващия фрейм за 3:1.

След почивката Магуайър продължи с грешките си, докато О'Съливан продължаваше спокойно да прави кратки серии, които му носеха успех - 5:1 за световния шампион. Шотландецът и световен №5 все пак намали до 2:5, но Рони изригна със 129 точки и приключи срещата.

Така Ракетата отново ще играе финал в "Александра Палас", а там той ще срещне Марк Селби, който спечели с 6:1 срещу Шон Мърфи. Това ще е трети финал на този турнир между двамата, които до момента си размениха по една победа - през 2009 за Рони и през 2010 за Веселяка от Лестър.