Бронз за богините от ансамбъла на три топки и две въжета

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал във финала на три топки и две въжета на световното първенство в Пезаро (Италия). Нашите получиха оценка 18,600 точки за изиграването си, като отново не получи максималната оцека 10,000 за трудност, а 9,800. Последва мигновена реакция от треньора Весела Димитрова, която подаде контестация, но не бе уважена от съдиите.

Русия спечели златния медал във финалите с оценка 18,900 точки, а на второ място остана ансамбълът на Япония. Момичетата от страната на изгряващото слънце получиха оценка 18,650, само с 50 стотни по-висока от нашата. Японките взеха още два бронза - в многобоя и на пет обръча. 

Направи впечатление поведението на италианската публика, която освирка мощно оценката на японките, тъй като по този начин италианките останаха без отличие в този финал, пише Блиц. Малко по-късно италианските фенове освиркаха и отхвърлената контестация, която бе подадена от българска страна.

Припомняме, че България спечели сребърен медал в многобоя и като че ли това днес ни излезе тъпкано особено във финала на пет обръча. Нашите изиграха перфектно съчетание, но изненадващо останаха четвърти.

Така световното първенство приключва - България завоюва три медала, бронзов на Невяна Владинова във финала на топка, сребро на ансамбъла в многобоя и бронз на ансамбъла във финала на три топки и две въжета.