Приятел на Шумахер: Пихме доста преди инцидента

Бившият коментатор в германската телевизия RTL Кай Ебел разказа спомените си от последните дни на легендата Михаел Шумахер преди инцидента в Мерибел. На 29 декември 2013 година седемкратният световен шампион във Формула 1 претърпя инцидент и удари главата си докато кара ски, а до момента не се е възстановил. Информации за състоянието му няма, тъй като близките му крият всичко от медии и фенове. 

Ебел разказа как двамата с Михаел са пили и са си разказвали вицове вечерта преди легендата да замине при семейството си в Мерибел.

"Видяхме се няколко дни след Коледа през онази година. Седяхме вечерта, говорехме си, разказвахме си вицове, пийнахме повечко, дори бяхме леко пияни. Тогава той ми каза, че на следващия ден ще лети за Мерибел, където го чакат жена му и децата.

Казах му, че вече съм бил там през същата тази зима, карах ски, курортът беше страхотен. Общо взето всичко беше една идилия. Повече не се видяхме и той отпътува на следващия ден. После си спомням как научих за инцидента", започна Ебел.

"В деня, в който се е случил, гледах телевизия, но не обръщах много внимание. По едно време мина надпис на екрана, че е имало тежък инцидент с Михаел Шумахер. Помислих си, че това са глупости, защото той летя до там, не е шофирал. Но когато видях, че става въпрос за ски-инцидент, вече започнах да осъзнавам, че е истина. Мислех си, че нещата са ОК, защото по телевизията казаха, че самият той е помахал от медицинския хеликоптер. Но постепенно започнаха да идват все по-драматични и драматични информации. И оттогава не сме се виждали", заяви още приятелят на Шумахер.