Президентът и директорът на Рома в атака срещу съдиите и липсата на VAR

снимка: twitter.com

Президентът на Рома Джеймс Палота нарече липсата на видео асистент рефер в Шампионската лига "абсолютна шега". Американецът скочи срещу съдиите, които не отсъдиха чиста дузпа за игра с ръка на Александър-Арнолд и не му дадоха червен картон. Както знаете, снощи Рома надви Ливърпул на "Олимпико" с 4:2 във втория полуфинал, но загуби първия мач с 2:5 и сега един гол ги делеше от продължения.

"Абсолютно ясно е на всички, че VAR трябва да е въведен в Шампионската лига. Не може да си позволим такива пропуски. Вижте сами - Джеко не бе в засада и бе съборен, това е дузпа. В 65-ата минута имаше игра с ръка, а в 67-ата Шик бе съборен в наказателното поле", започна оправданията Палота.

"Знам, че е трудно за рефера, но е ужасно да загубим по този начин с общ резултат. Между другото, имаше и червен картон. Те трябваше да са с 10 човека от 63-ата минута нататък.

"Отново, поздравления за Ливърпул, те са страхотен отбор, но ако не вкараме видео рефера в Шампионската лига, ще допускаме такива шеговити неща", заяви ядосаният президент на "вълците".

Не по различно бе мнението на спортния директор Мончи. Рамон Родригес не само е недоволен от отпадането на Рома, но и на Ювентус. Той призова италианският футбол като цяло да се вдигне срещу УЕФА.

"Не разбирам защо не се прилага в най-важния турнир в Европа. Разбира се, грешки също ще бъдат допускани, но ще намалеят значително. Това нанася удар не само върху финансите ни, но и на желанието за работа.

Момчетата са побеснели в съблекалнята, през второто полувреме се раздадоха максимално. В първия мач ни вкараха гол от засада, днес пък не ни дадоха две дузпи, а трябваше да има и червен картон. Време е да вдигнем глас, време е италианския футбол да тропне по масата. Пострадахме не само ние, а и Ювентус в мача с Реал”, заяви Мончи.