Клоп посвети финала на фена в кома

снимка: twitter.com

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп показа благородност и човечност след класирането на финала в Шампионската лига. Немският специалист посвети този успех на Шон Кокс - привърженикът на мърсисайдци, който бе атакуван от двама фенове на Рома и още е в кома, борейки се за живота си.

"Това е 100 процента финал за Шон Кокс. Казахме и преди мача, че мислим за това. Сега сме тук и всичките ни мисли и молитви са с него", сподели немският специалист. Ливърпул отстрани Рома и ще играе за трофея в Киев на 26 май. Английският гранд спечели първия мач с 5:2 у дома и въпреки че падна с 2:4 на "Олимпико" снощи, ще се бори с Реал (Мадрид), за да се качи на трона на испанския колос. 

"Имахме късмет днес и го знаем. Рома са силен тим и ги хванахме в крачка, защото бяха диви, използваха рисковете и губеха с 1:2. Страхотно дотук", сподели Клоп.

"Но след това не правихме достатъчно контраатаки, не използвахме пространствата, които ни даваха, и загубихме. В момента не ме интересува кои сме. Трябва на финала да играем по-добре, отколкото го направихме сега. Добрите новини са, че можем да играем много по-успешно", заяви Юрген Клоп.