Прецедент: Катар ще се бори за трофея на Копа Америка

галерия:

снимка: twitter.com

Ръководството на КОНМЕБОЛ - футболната конфедерация на Южна Америка, взе странно решение за турнира през 2019 година. Тъй като за втори пореден път надпреварата ще е във формат с 16 отбора, шефовете на южноамериканския футбол трябваше да поканят 6 тима извън границите на континента.

Голямата изненада в тях е домакинът на Мондиал 2022 Катар. Националният отбор на страната от Близкия изток ще се бори с тимове като Бразилия, Аржентина и Чили за ценния трофей.

"За първи път нашият национален отбор ще се изправи срещу грандове като Бразилия и Аржентина. Това е уникална възможност за нашите футболисти да почерпят опит, който ще им помогне на Мондиал 2022", коментира генералният директор на "Aspire Academy" Иван Браво.

"Aspire Academy" е създадена през 2004 г. със заповед на емира на Катар и представлява независима агенция, финансирана от правителството. Оттогава насам тя осигурява спортно обучение и всички необходими условия на млади катарски спортисти, които имат за цел да излязат на международната сцена и да представят своята страна в престижни спортни състезания. 

ьь.jpg