Пламен Константинов: Трябва ми разрешение от Губерния

снимка: Булфото

Вариантът Пламен Константинов да поеме националния отбор на България минава само, ако от клубния отбор на специалиста - руския Губерния (Нижний Новгород), дадат съгласието си за целта.

"Без съгласие на Губерния няма как да стане", поясни специално за BGvolleyball.com Пламен Константинов. "От ръководството на клуба ще се съберат, за да преценят ситуацията, защото вече работим по предсезонната подготовка и селекцията.

Ако шефовете ми позволят, само тогава бих седнал да обсъждам възможността за селекционер на България. Дали са ми се обаждали от федерацията? Да, звъннаха ми, но засега нищо конкретно. Ако има нещо, то ще бъде в края на седмицата, но няма вариант да жертвам едното за сметка на другото", коментира още Константинов.

"Оставката на Камило лично мен ме изненада, но явно ситуацията е била такава, че не е имал друг изход. Ако обаче го бяха уволнили, аз в никакъв случай нямаше да сядам за преговори, както казах и преди време", допълни още бившият капитан на националите.

Друг от вероятните кандидати за поста селекционер - Мартин Стоев, коментира, че "на конкурси не участва и че не е подавал никакви документи". "Аз не знам да има някаква процедура, че да се правят конкурси и да се пускат документи.

Просто ситуацията е тревожна, а до Световното остава по-малко от два месеца", каза още Пламен Константинов. "В Полша целта трябва да е осмицата, за да се гонят точки за олимпийската квалификация. На този етап обаче четворката изглежда много трудна цел", добави Пламен.