Константинов или Стоев заменят Плачи

снимка: БТА

Пламен Константинов или Мартин Стоев са най-вероятните наследници на Камило Плачи в националния отбор по волейбол. Постът на старши треньора стана вакантен, след като италианецът подаде оставка.

Плачи направи това писменно пред ръководството на федерацията днес по обяд. Решението му изненада всички от централата и от треньорския щаб. До момента специалистът не даваше индикации, че планира да се раздели с отбора въпреки рекордните 9 загуби, които записахме до момента в Световната лига. Още повече че имаме още два мача до приключването на участието ни - в събота и неделя срещу Русия у дома.

Срещу олимпийския шампион националите ще бъдат водени от Найден Найденов, припомня вестник "24 часа".

“Напускам по лични причини и най-вече заради негативното представяне на отбора. Благодаря на федерацията за това, че ми гласува доверие да работя толкова години с отбора като помощник-треньор и старши треньор. Благодаря на колегите ми и на играчите”, заяви Плачи в официалното си обръщение към медиите и феновете.

Италианецът работи цели 5 г. с националния, като преди да поеме тима бе асистент на Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов.

Сега именно Наката ще го наследи, макар и за кратко. Не е изключено и наставникът на “Марек” да бъде старши треньор и за световното първенство. Шампионатът в Полша започва на 30 август.

Според запознати от федерацията първо ще разговарят с Пламен Константинов. За назначаването му обаче може да попречат шефовете на неговия клубен отбор “Губерния”. Руснаците имат големи амбиции за новия сезон и може да не го пуснат за световното.

Стоев също има ангажименти към румънския първенец “Констанца”, за който отново ще играе дългогодишният ни разпределител Андрей Жеков. Той отклони поканата на Плачи за участие в лигата, но може да се завърне за световното. Под ръководството на Стоев националният спечели бронзови медали на световно първенство и световна купа.

"Не съм очаквал да се случи подобно нещо. Нямах време да мисля дали да поема отбора, но ще направя каквото мога да вдигна играчите за мачовете с Русия. Вярвам, че с помощта на публиката може да направим нещо позитивно", заяви Найден Найденов.