Пиронкова в група "Средец" на Турнира на шампионките

снимка: sofia-tennis.bg

Стана ясно разпределението по групи в Турнира на шампионките на WTA в София, след като преди броени минути бе изтеглен жребият за най-голямото спортно събитие в България за годината.

Церемонията се състоя в Гранд хотел София и премина при сериозен медиен интерес. На нея, освен участничките в турнира, присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на младежта и спорта Евгения Раданова, президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и представители на WTA и генералния спонсор Garanti Koza.

Столичната зала “Арена Армеец” приема Турнира на шампионките за трета поредна година, като това ще бъде последното издание на състезанието в България. Догодина надпреварата ще се проведе в Китай.

“Това е събитие от световна величина, което обръща вниманието на феновете към един от най-атрактивните спортове и към София. С този турнир нашият град ще покаже, че заслужава титлата Европейска столица на културата за 2018 година, която ѝ бе присъдена преди няколко дни.

Събитието е още по-значимо, защото това ще бъде последно издание на турнира в София, след което догодина той се мести в Китай. Надявам се в предстоящите години спортните ни съоръжения да приемат още много престижни състезания”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Гордея се, че България е домакин на Турнира на шампионите за трета поредна година. Това състезание е признание за неуморната работа на Българската федерация по тенис и всички фенове на играта в нашата страна. Пожелавам успех на всички участнички и на добър час”, каза служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова.

По традиция осемте участнички бяха разделени в две групи, носещи имената “Сердика” и “Средец”. Предварително се знаеше, че водачки на двата потока ще бъдат Екатерина Макарова и Доминика Цибулкова заради най-високия си ранкинг в класацията на WTA.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се падна в група “Средец”, а ето и пълният жребий за Турнира на шампионките:

Група “Сердика”:

Екатерина Макарова
Флавия Пенета
Ализе Корне
Гарбине Мугуруса

Група “Средец”:

Доминика Цибулкова
Андреа Петкович
Карла Суарес Наваро
Цветана Пиронкова

Състезателките играят всяка срещу всяка в груповата фаза от 28 до 31 октомври. Първите две се класират на полуфинал.

В тях на 1 ноември победителката от "Сердика" играе с втората от "Средец", а първата от "Средец" среща втората в класирането на "Сердика".

Финалната среща е на 2 ноември 2014 г. в зала "Арена Армеец".