Серина взе реванш от Халеп и грабна пета титла от Шампионата на WTA

галерия:

снимка: БТА/XINHUA

Световната №1 Серина Уилямс завърши сезона със стил, след като спечели титлата на Шампионата на WTA в Сингапур за трета поредна година.

Американката стори това след категоричен успех с 6:3, 6:0 над Симона Халеп. Така, освен трофея, Уилямс взе реванш от румънката за унизителната загуба, която тя ѝ нанесе в групите на турнира (6:0, 6:2 - б.а.).

Така Серина защити титлата си, която печели за трети пореден и общо пети път в кариерата си. С това тя стана едва четвъртата тенисистка, която е триумфирала в Шампионата на WTA толкова пъти, след легендите Крис Евърт и Мартина Навратилова, които държат рекорда с по осем успеха, и Щефи Граф, също с пет победи.

Този път Серина Уилямс показа, че си е научила урока и след дъжд от пробиви в първия сет, американката не даде гейм на съперничката си във втория, затваряйки мача за малко повече от час игра.

През първата част Халеп спечели само едно от подаванията си, а на два пъти успя да пробие световната №1. Уилямс обаче стигна до три пробива, което се оказа достатъчно, за да поведе с 1:0 в сетовете след 6:3.

След това на корта имаше само една тенисистка и това бе Серина Уилямс, която не остави никакви шансове на Симона Халеп след серия от осем поредни гейма за 6:0 във втората част и крайната победа в турнира.