Пирели с по-меки гуми за Германия тази година

Трескава подготовка за състезание
снимка: БТА/AP

Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели се вслуша в препоръките на няколко пилоти от Кралските гонки и реши да предостави по-меки консистенции за предстоящото състезание за Гран при на Германия в сравнение с миналата година.

През 2013-та меките и медиум гумите бяха на разположение на пилотите за надпреварата на пистата „Нюрбургринг“, а през 2012-та същите типове се използваха на трасето „Хокенхайм“, където и този сезон ще се проведе състезанието.

Този път обаче пилотите ще сменят меките със супермеките гуми в Германия, както и в състезанието за Гран при на Австрия, което ще се проведе на пистата „Ред Бул Ринг“ на 22-ри юни. За първи път от 11 години държавата ще домакинства на кръг от календара на Формула 1, като това ще се случи на 4-та различна писта след „Цвайтаг Еър Бейс“ от 1963 до 1964, „Йостерайх Ринг“ от 1970 до 1987 и „А1 Ринг“ от 1997 до 2003.

Изборът на Пирели за меките и супермеките гуми идва след оплакванията на редица пилоти, че тази година се набляга най-вече на твърдите видове. Гран при на Великобритания обаче остава с медиум и твърдите гуми, а в Унгария отново ще се избира между меките и медиум консистенциите.

През уикенда на пистата „Жил Вилньов“ в Канада пък ще се проведе с меките и супермеките гуми.