МакЛарън отново не взе решение за втория пилот

снимка: Guliver/Getty Images

Пилотите на МакЛарън Дженсън Бътън и Кевин Магнусен все още не са наясно със собственото си бъдеще, след като вчерашната среща на високо ниво в британския тим така и не даде отговор на най-актуалния въпрос във Формула 1 за момента - кой ще партнира на Фернандо Алонсо през сезон 2015.

Не е тайна, че испанската суперзвезда се завръща в Уокинг през следващата кампания, макар и завръщането му в МакЛарън все още да не е потвърдено официално.

Все още обаче не е ясно, кой измежду Дженсън Бътън и Кевин Магнусен ще бъде съотборник на двукратния световен шампион.

И двамата пилоти имат своите подръжници в йерархията на МакЛарън, макар и да се смята, че предпочитанията на Рон Денис клонят към по-младия Кевин Магнусен.

Вчера бордът на директорите на МакЛарън проведе ключова среща, която трябваше и да определи съотборника на Фернандо Алонсо през новия сезон. Въпреки обаче дълго продължилите дискусии между шефовете на британския тим, говорителят на МакЛарън потвърди, че решение по въпроса все още няма.

Autosport подчертава, че шефовете на МакЛарън са напълно наясно с предимствата и недостатъците на двамата пилоти, но в случая забавянето на решението може би е в следствие и на комерсиални фактори, които са взети под внимание.