Пеп трогна всички служители в Сити с шампионска реч (ВИДЕО)

снимка: twitter.com/Manchester City

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола събра всички футболисти, треньори и служители в клуба на тренировъчната база. Той най-накрая намери време да поздрави отбора за спечелената шампионска титла в английската Висша лига.

"Гражданите" си осигуриха титлата предсрочно, след като УБА победи Манчестър Юнайтед с 1:0 миналия уикенд. Каталунският специалист изнесе прочувствена реч, след което призова всички служители (82 на брой) да слязат на тренировъчното игрище и да се снимат с футболистите и треньорите.

"Искам да ви поздравя, защото ние сме шампиони, най-добрите в Англия. Искам абсолютно всички да се чувстват част от това. Винаги се говори за мениджъра и играчите, но ние нямаше как да постигнем това без невероятните усилия на всички вас. Разбира се, всички сме тук, за да помагаме на тези момчета. Тук не става дума за това да спечелиш един мач или да загубиш една или две срещи, а за усилия, които полагаш всеки ден в продължение на 9-10 месеца.

Това е най-изключителното нещо, което един спортист може да покаже в живота си. Вие създадохте нещо уникално от гледна точка на атмосферата в съблекалнята, на духа и приятелството между вас. Невъзможно е да постигнете това, което постигнахте, ако не бяхте добри човешки същества, ако не сте добри хора, ако не се приемате един друг.

В крайна сметка това, което направихме, е, че бяхме по-добри от 19 други тима, нищо повече. Но за това, което направихте всички тук, заслужавате моето уважение. Ще останете в сърцето ми до последния ден от моя живот, сигурен съм в това. Това, което почувствах този сезон, е нещо невероятно", заяви развълнуваният Гуардиола.