Пенев: Трябва да сме по-безпощадни

снимка: Булфото

Селекционерът на България Любослав Пенев говори пред медиите на летище "София" при завръщането на националния отбор от Баку.

Снощни националите победиха Азербайджан с 2:1 в първия си двубой от квалификациите за Евро 2016.

Пенев сподели, че е много щастлив от победата, но подчерта че голът на Венци Христов е трябвало да падне по-рано, а не да треперим до последната минута. Той призова феновете да подкрепят отбора срещу Хърватия защото двубоят ще бъде много важен за нас.

"Започнахме добре с тази заслужена победа. Събираме точки в групата и съм доволен от играта. Срещу всеки отбор победата е три точки. Всички мачове са важни. Имаше и някои грешки от наша страна, но съм доволен," заяви Пенев.

"Случват се и контузии. Всеки иска по-голяма група с футболисти, но футболът е контактен спорт и има контузии. Аз обясних на отбора, че искам колектив и те го показаха. Трябва обаче да бъдем по-внимателни и хладнокръвни. Трябва да бъдем и по-безпощадни към противниковата врата, за да отбележим победния гол по-рано, а не да чакаме до 86-та или 87-та минута.

"В предишният цикъл квалификации публиката в България беше перфектна. Надявам се, че ще ни подкрепят и в следващия мач. Нямаме време за контроли. Предпочитам играчите да са повече време пред мен и да работим. Ние прави по-конкретни тренировки. " добави още Пенев.

"Смятам, че дисциплината в отбора се е повишила. Няма смисъл да спорим със съдията и да вади глупави картони. Можем само да поправяме грешките си," завърши Пенев.