Пазарджик ще приеме силен бадминтон турнир за юноши и девойки

За девети път Пазарджик ще бъде домакин на Европейска и Световна купа по бадминтон за младежи и девойки до 19 години, съобщи кметът Тодор Попов. 

Pazardjik Junior Internationale ще се проведе от 12 до 14 август. Организатори са Община Пазарджик, "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" и Българска федерация по бадминтон.

Треньорът на клуба организатор Неделчо Кесов уточни, че форумът се провежда за девети път, но това е първата година, в която са покрити необходимите критерии за Европейска и Световна купа. Състезания от такъв ранг на стария континент има само в Германия и Холандия. Спортният форум носи точки за Европейската и Световна ранглиста за младежи и девойки.

Очаква се на четирите корта в Спортна зала "Васил Левски" да излязат 160 бадминтонисти от 23 страни (с около 50 повече от тези през 2015 г.). От българска страна състезателите ще бъдат около 30 - Национален отбор и клубове. 

Градът домакин ще бъде представен от "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" и "Георги Бенковски".

Европейската и Световна купа по бадминтон за младежи и девойки до 19 години ще се проведе под патронажа на кмета Тодор Попов.