Патрони нахалост и слабо бягане в преследването за биатлонистите ни

галерия:

снимка: Андрей Иванов

И днешният ден на зимната Олимпиада в ПьонгЧанг не донесе положителни емоции за родните биатлонисти. Красимир Анев, Антон Синапов и Владимир Илиев бяха тримата българи, които добиха право и стартираха в преследването на 12,5 км., но завършиха с места след 50-о. Триото обаче тръгна с доста задни номера и целта бе да се придвижат малко напред. Това не се случи и нашите момчета не съумяха да сторят нещо значимо в красивия комплекс "Аспенския" в Южна Корея. Шампион пък стана Мартен Фуркад, който навакса изоставане и с чудесни стрелби заслужено триумфира и дублира титлата си отпреди 4 години в Сочи.

Голямото разочарование за Анев, Синапов и Илиев отново бе неточната стрелба. В общо четирите случая те не блеснаха с точен мерник (с изключение на първия опит на Анев, когато свали 5 от 5).

Така надеждите ни за предни класирания в ПьонгЧанг в спринта и преследването се оказаха напразни и със свити сърца ще очакваме следващите дисциплини - индивидуалният старт и щафетата.15184395191.jpg

Днес стартът на преследването бе под въпрос, но в крайна сметка вятърът в ПьонгЧанг поутихна. Пръв тръгна златният медалист от спринта Арнд Пайфер. Немецът удържаше първата позиция дълго време, но с грешка във втората си стрелба изпусна Фуркад. Франсето се възползва и запази концентрацията си на стрелбището, а и бягането му бе великолепно. Така Мартен Фуркад пресече пръв финалната линия с френското знаме в ръка. Самуелсон и Дол пък са втори и трети.

29-годишният французин стартира осми, но направи само една грешка в стрелбата. Фуркад финишира за 31:51,7 минути. На 12 секунди зад него остана шведът Себастиан Самуелсон, който също пропусна една мишена. Той беше 14-и във вчерашния спринт. Трето място зае германецът Бенедикт Дол, изостанал на 15,1 секунди зад победителя.

Красимир Анев, който вчера беше 37-и, днес пропусна пет мишени и финишира на 45-о място с изоставане от 5:06,2 минути. След него завърши Владимир Илиев, който направи седем грешки. Антон Синапов сбърка при осем от изстрелите си и зае последното 60-о място.