Ото Рамин за тежката загуба и кога Кобрата пак ще се бие за титла

снимка: Sauerland Facebook

Кубрат Пулев ще може да участва в мач за титла след две години. Това мнение изрази треньорът на българина Ото Рамин, който се включи по телефона в предаването Sport7 по TV7.

"Кубрат първо трябва отново да си върне позициите, за да може да се боксира за световната титла, да стане официален претендент. По мое мнение той отново трябва да се пребори за европейския пояс и след това постепенно да върви нагоре по стълбицата. Това ще рече още поне 3 или 4 мача на професионалния ринг, което ще отнеме около 2 години", каза Рамин.

На въпроса дали двамата ще продължат работата си заедно, треньорът отговори следното: "Това трябва да се реши скоро. Може би през януари или в края на декември. Трябва да попитате и самия Кубрат, защото неговият договор със Зауерланд Ивент изтича в края на годината. Така че от него зависи дали ще поиска да продължим съвместната си работа, със Зауерланд или без", добави Рамин.

Треньорът отбеляза тежкото ляво кроше на Кличко, което за пръв път прати Пулев в нокдаун в средата на първия рунд за решителния момент в срещата. 

"Проблемът беше това ляво кроше в средата на първия рунд. От там той не можа да се възстанови бързо, наруши му се балансът, възможностите за реакция. За мен този много тежък първи удар реши целия мач. Това кроше го извади от равновесие, наруши му усещането за правилни движения на ринга.

Това, че той се задържа до петия рунд, може да се отдаде само на страхотния боен дух на Кубрат. Но за съжаление той не можа да покаже своята игра, да развие стила си на ринга. Това, за което ме боли най-много е, че хората не можаха да видят реалната му форма", продължи той.

Рамин сподели и дали е усещал своя възпитаник малко по-напрегнат в началото на мача. "Напрегнат не бих казал. По-скоро беше малко пренавит, да респектира Кличко от самото начало на двубоя. Или искаше много бързо да влезе в срещата. И може би по тази причина малко пренебрегна собствената си защита.

Факт е, че нанесе добри удари. Но за съжаление в професионалния бокс, особено в тежка категория е така – един удар може да реши мача", каза още Рамин.

Логичният въпрос към Рамин в тази връзка беше такива ли бяха неговите лични указания. "Разбира се, че трябваше да търси контакт, но не така рисковано. И както казах, след няколкото успешни негови удари може би загуби малко бдителност, така получи това ляво кроше, без подготовка, без нужната дистанция.

Така Пулев загуби концентрация и мачът придоби друга посока. За умен боксьор като Кличко бе ясно, че Кубрат вече не може да е толкова опасен за него. Използваше умно ситуациите си, вкарваше по-чисти удари и така стигна до крайния успех", завърши треньорът на Кобрата.