Пулев падал като домат заради екипировката на Кличко

снимка: БТА/AP

Владимир Кличко трябва да бъде разследван, защото използва екипировка, която може да нанесе тежки наранявания на опонентине му, заяви известният руски боксов промоутър Владимир Хрюнов.

Хрюнов мотивира изказването си с това, че българинът е падал като отсечено дърво след ударите на украинския богатир, докато тези на Кобрата нямали почти никакъв ефект върху Влад.

Сблъсъкът на титани, както бе определян преди мача и който в крайна сметка се превърна в наказателна акция на д-р Стоманен чук срещу Кобрата, е завършил с фатален за българския претендент изход заради екипировката и най-вече ръкавиците на Кличко, посочва Владимир Хрюнов.

"Това е тема, която бе дискутирана дълго. Факт е обаче, че след всеки удар Пулев се пръсваше падаше като домат. Смятам, че това трябва да бъде проверено от полицията в Хамбург, защото в случая има реална заплаха за здравето на Пулев", призова промоутърът, цитиран от най-големите спортни издания в Русия.

Sporta.bg припомня, че всичко се случи преди по-малко от три дни - на галавечер на 15 ноември в "O2 World Arena" в Хамбург, където Владимир Кличко защити титлата си, версия Международна боксова федерация (IBF) срещу българския претендент Кубрат Пулев по категоричен начин, изпращайки съперника си на земята 4 пъти, преди съдията да прекрати двубоя.