"Мачът на века" генерира рекордни приходи от pay-per-view

снимка: БТА/AP

Мачът на века" между боксьорите Флойд Мейуедър и Мани Пакиао е генерирал рекордни приходи от платено телевизионно излъчване pay-per-view в САЩ.

Общата сума е 400 милиона долара, а общо 4,4 милиона домакинства са платили, за да могат да гледат мача на живо. За да наблюдават срещата във висока резолюция, желаещите трябваше да платят по 99 долара на кабелните оператори.

Все още обаче липсват точни изчисления какви са приходите от чужбина и от реклама, като се очаква с тях сумата да премине над половин милиард.

Броят на ползвалите pay-per-view услугата за срещата между Мейуедър и Пакияо е почти двойно по-висок от предишното най-добро постижение, което бе от двубоя на Мейуедър срещу Оскар де ла Оя от 2007 година, когато 2,48 милиона домакинства си платиха за двубоя.

Приходите пък са почти три пъти по-големи в сравнение с досегашния рекорд от мача между Мейуедър - Канело Алварес от 2013 година, когато сумата бе 150 милиона долара.

По-голямата част от тези приходи ще бъде разделена между двамата боксьори, като Мейуедър ще прибере най-големия пай, докато телевизиите, излъчващи мача в САЩ, ще си разделят само 7,5 процента от генерираните средства.