Отново тенис на маса шоу в Открития шампионат на София утре в Дианабад

Утре, петък, 24 март, в зала „Диана“, комплекс „Дианабад“ ще се състои второто издание на новоучредения турнир по тенис на маса „Открит шампионат на София“, което се явява градско индивидуално първенство. Състезанията с най-малката топка са в синхрон с един от основните приоритети на инициатива София2018: развитието на спорта в градска среда, край дома и работното място. Организатори на проявата са Столична община, София – Европейска столица на спорта, Българска федерация по тенис на маса и Регионално управление на образованието - София-град.

Турнирът започва в 9.00 ч., в 14.00 ч. е насрочена Церемонията по откриването и демонстративните срещи, а награждаването и закриването е малко след 16.00 ч. В зависимост от броя на участниците състезанието се провежда на групи или по системата „елиминиране чрез една загуба”, 2 от 3 гейма. Възрастовите групи са три: * V до VІІ клас - момичета и  момчета * VІІІ до Х клас - девойки и  юноши * ХІ до ХІІ клас - девойки и  юноши

В дебютното си издание миналата пролет турнирът събра в национален спортен център по тенис на маса „Диана“ над 120 деца, които определиха най-добрите в 6 възрастовите групи за ученици младежи, юноши и девойки. Огромен интерес тогава предизвика присъствието в залата на легендарната състезателка и треньорка Даниела Геергелчева. 20 години след като прекрати активна състезателна дейност тя отново ракетата и сътвори невероятно шоу. Най-успешната българка в историята на този  спорт направи демонстративни игри с част от децата и шампионите на турнира, а по време на официалното откриване беше отличена със специален приз за принос в спорта от София – Европейска столица на спорта, като наградата бе връчена от общинския съветник Анатоли Илиев, организационен секретар на София2018.

Тази година интересът е много по-голям. Досега заявки са подали над 150 участници. Отново е предвидено тенис шоу с демонстрациите веднага след откриването. На централната маса ще излязат шампионката на България за 2017 г. Елица Замфирова и най-добре представения българин в момента в Световната ранглиста Кирил Попов. Освен играта помежду си, те ще направят и разигравания с децата.

Наред с наградния фонд, многото отличия и медали, тази година за призьорите е предвидена специална награда за училища, които участват с над 10 състезатели – те ще получат комплект 6 броя ракети и топки. Отделно организаторите са подготвили фланелки за всички участници и други материални награди за най-атрактивните в отделните възрастови групи.

ПРОГРАМА

24 март /петък/ 2017 г.

09:00 ч. - Срещи между ученици V-VІІ и VІІІ-Х клас.

10:30 ч . - Срещи между ученици V-VІІ, VІІІ-Х и ХІ-ХІІ клас.

12:30 ч. - Срещи между ученици V-VІІ клас и награждаване.

13:30 ч.  - Срещи между ученици VІІІ-Х и ХІ-ХІІ клас.

14:00 ч. - Откриване на турнира и демонстрации.

16:00 ч. - Награждаване на ученици VІІІ-Х и ХІ-ХІІ клас и закриване на първенството.