150 състезатели ще участват на държавното по тенис на маса

94 мъже и 57 жени ще участват на държавното индивидуално първенство по тенис на маса, което ще се проведе в първите два дни на март в многофункционалната зала на НСА в София.

Първите мачове са още в 9 часа в събота, като в първия ден състезанията ще продължат до 21 часа. На другия ден началото е предвидено по същото време, а финалите ще започнат в 13 часа, като първи ще са двойките жени, последвани от двойките мъже (13.40 ч.), жени индивидуално (14.20 ч.) и мъже индивидуално (15 ч.). Всички двубои от неделния ден ще могат да се гледат на живо в интернет телевизията Sportmedia.tv.

Интересното, е че шампионката от миналата година при дамите Каталина Вичева е решила да участва само на двойки и така титлата е вакантна.

При мъжете Петьо Кръстев ще защитава своя трофей, но този път ще има сериозна конкуренция в лицето на четирикратния шампион Станислав Голованов, който е руснак, а миналата година не участва заради контузия.

Бившият европейски шампион за юноши и шампион на Австрия, достигнал и до националния отбор на тази страна, Константин Ленгеров няма да играе на първенството, въпреки че играе за отбора на Габрово в отборния шампионат.