Откриха Европейското по спортна гимнастика за мъже

снимка: БТА/AP

Заместник-министърът на младежта и спорта Мая Тодорова, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на БФГимнастика Красимир Дунев и президентът на Европейския съюз по гимнастика Жорж Гелзек бяха сред официалните гости на церемонията по откриването на Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже.

Мая Тодорова прочете поздравителен адрес от името на министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева.

"Домакинството на шампионата е показателно за доверието, което ръководителите на световната гимнастика имат към България и към ръководството на нашата федерация, и е категорично доказателство, че този спорт се развива в правилната посока. Пожелавам на всички състезатели и треньори здраве, успех и постигане на спортните цели и мечти!", се казва в посланието на спортното министерство.

"За мен е чест и удоволствие да ви приветствам като домакини на този престижен международен спортен форум, който е в подкрепата на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 година и Европейска столица на културата през 2019 година.

Надявам се, че след гостуването си в нашия град всички вие, участници и гости на столицата ни, ще отнесете със себе си част от българското гостоприемство и красотата на Европейска София", сподели г-жа Фандъкова.

Президентът на Европейския гимнастически съюз Жорж Гелзек изтъкна отличната работа на Организационния комитет на шампионата, пожела на гимнастиците незабравимо състезание, изпъстрено с красиви и динамични изпълнения и официално откри 31-то Европейско първенство по спортна гимнастика за мъже.

Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев подари на официалните гости почетни плакети в знак на признателност и благодарност за помощта в организацията и провеждането на Европейското първенство.