Определиха датите за Купата на България

снимка: Булфото

Турнирът за Купа България по баскетбол при мъжете тази година да се проведе между 27-ми февруари и 2-ри март, реши след гласуване на днешното си заседание Управителният съвет на БФБаскетбол.

Управата на баскетбола обсъди и прие от 1-ви декември мачовете в първенството на НБЛ жени да се ръководят от трима рефери.

Бяха приети и промени в наредбата на TESY НБЛ, които бяха наложени във връзка с подписания договор за медийно излъчване на мачовете от първенството от TV7.

На първо четене бяха приети промени в системата за финансиране на баскетболните клубове. На следващото заседание пакетът от документи ще бъде приет и предложен за гласуване на Общото събрание на БФБаскетбол на 9-ти декември.

След дискусия за насоките за работа с треньорите и състезателите и предложени промени за работата на Треньорската комисия от страна на председателя й Росен Барчовски, бе решено Георги Глушков да изготви проект, който да включва мерки за развитие на треньорството у нас, който да бъде разгледан и гласуван от Общото събрание.