Георги Божков: Липсват ни състезатели от топ класа

снимка: dunav8806.com

Дунав 8806 отстъпи с 65:84 при гостуването си на Чеваката в третия си мач от група Б в турнира за Еврокупата на ФИБА във Вологда.

Треньорът на единствения представител на България в европейските клубни турнири по баскетбол при дамите Георги Божков коментира на пресконференция след двубоя, че един от решаващите фактори за крайния изход се е оказала по-дългата скамейка на съперника.

"Поздравявам отбора на Чеваката. Те имат всички шансове да излязат от групата. В този мач имахме контузена състезателка (Таня Чиров), която не можа да играе. Друг наш играч (Шанте Еванс) направи 5 лични нарушения рано в мача. Това не бе добре за нас.

Чеваката има 45 точки, отбелязани от състезателки от скамейката, а нашите резерви отбелязаха 18. Нямаме толкова много играчи от топ класа, колкото съперника. Все пак опитахме да се противопоставим по най-добрия начин", заяви Божков.

Колегата му от Чеваката Дмитрий Донсков добави, че е държал отборът му да победи с по-голяма разлика.

"В този мач на практика се включиха всички наши баскетболистки. Всяка от тях имаше своята мотивация. Разчитахме на по-агресивна защита и по-агресивно нападение и търсехме по-голяма разлика", сподели Донсков.

Капитанът на отбора от Вологда и национал на Русия Анастасия Логунова изрази надежда "Чеваката" да се представи дори още по-добре в предстоящите мачове.

"Допуснахме някои грешки в защита. Получи се може би на неразбирателство между нас на няколко пъти. Ще работим повече и се надявам да допускаме по-малко грешки в предстоящите ни гостувания", коментира Логунова.