Антъни Джошуа: Дайте ми Уайлдър, не искам Пулев

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа демонстрира респект към Александър Поветкин, когото победи с нокаут в седмия рунд в мача на Уембли. След обявяването на победителя той прегърна руснака и вдигна ръката му, като не пропусна да благодари на него и на щаба на руския боксьор. Поветкин е тежък противник. В началото се опитвах да му нанасям удари в тялото, защото те го забавяха. Но бях сигурен, че ще го победя в седмия, деветия или 11-я рунд. Ако този мач беше преди няколко години нямаше да го спечеля, но аз постоянно се уча и се опитвам да се развивам, призна шампионът.

След това Джошуа попита публиката на Уембли кой да бъде следващият му противник през април догодина. Отговорът бе ясен - Дионтей Уайлдър. Готов съм за него, искам да се бия с Уайлдър, не мисля за друг противник. Не ме интересува кой ще победи - той или Тайсън Фюри през декември. Пожелавам успех и на двамата, каза още Джошуа.

Поветкин е боксьор от световна класа и трябва да отчетем това, което направи Антъни, коментира промоутърът на британеца Еди Хърн. Уайлдър е шампион в инстаграм, докато Джошуа е истински шампион. Убеден съм, че ще стане абсолютен световен шампион, каза още Еди Хърн. Той уточни, че ако мачът с Уайлдър пропадне /разбира се, ако американецът успее да победи Тайсън Фюри на 1 декември/, Джошуа ще се бие с Дилиън Уайт през април догодина.