Обама приюти пингвини в Белия дом

галерия:

Американският президент Барак Обама прие в Белия дом хокеистите на Питсбърг Пингуинс, които миналия сезон спечелиха Купата Стенли.

Питсбърг спечелиха най-престижния трофей през 2016 г., побеждавайки във финалната серия от плейофи в НХЛ Сан Хосе Шаркс с резултат 4:2.

За „пингвините“ тази победа стана четвърта в историята на клуба и втора по време на управлението на президента Обама. За пръв път стопанинът на Белия дом ги прие след тяхната победа през сезона 2008/2009, т.е. когато встъпи в длъжност.

На срещата Обама заяви, че се гордее с факта, че за 8-те години негово управление само американски отбори са печелили Купата Стенли.

“Победата на Питсбърг е добър знак за края на моето президентство. Най-много ми хареса в успеха на този тим, че никой не вярваше, че те ще успеят да го постигнат. Очевидно е, че ги харесвам и те казаха същото за мен“, заяви Обама.

Той се пошегува, че когато играчите на Питсбърг за пръв път са били приети от него през 2009 г., цветът на косата му е приличал на цвета на шайбата, а сега повече прилича на леда.

4161117

4161118