НСА постигна целта, остава в елита на Европа по хокей в зала

Шампионите на България от НСА останаха в дивизия 1 на завършилото Европейско клубно първенство за мъже по хокей в зала.

При отлични условия през последните три  дни в СОК „Камчия” осем отбора победители в своите първенства показаха майсторска игра и атрактивен хокей. Родният представител успя да запази мястото си в дивизията благодарение на последните две убедителни победи.

Вчера след успеха над шампиона на Финландия „Килпари” с 11:2, днес момчетата на Стефан Чавдаров в най-важния си мач надиграха ХК „Белфаст” от Северна Ирландия с 6:3 и си гарантираха участие и догодина в Challenge 1, благодарение на влизането в Топ 6.  Капитанът на нашия състав Петър Кътовски стана голмайстор на шампионата, като в петте мача отбеляза общо 14 попадения.

Въпреки, че целия отбор игра за него в последния двубой звездата на датския „Слагелсе”,  Ласе Кристенсен остана след Кътовски с 12 гола . Победители станаха именно датчаните, които се наложиха на финала срещу „Младост”, Хърватия с 4:2 . Шампионите получиха купа и медали, а над 50 деца от училище „Юрий Гагарин” в СОК „Камчия”участваха в церемонията по закриването на първенството. 

Срещите от трибуните  в залата изгледа ректорът на Националната спортна академия проф. Пенчо Гешев, който поздрави хокеистите ни за успеха.