Българин с престижна награда от Европейската федерация по хокей

По време на ХХІХ Генерална асамблея на Европейската федерация по хокей на трева в Холандия , изпълнителният директор на БФХТ доц. Антонио Антонов беше награден с престижната награда „Doploma of Merit” за принос и особени заслуги за развитието на хокея в югоизточна Европа Отличието му беше връчено от президента на Европейската
федерация по хокей на трева Марайке Флоурен. На церемонията присъства и изтъкнатия холандски специалист Херман Круиз (олимпийски, световен и европейски шампион с отбора на Холандия, европейски шампион във ІІ-ра дивизия с отбора на Беларус).

„Тази награда е за всички в България, които са част от нашия спорт. Работата на федерацията в последните години е отлична, най-вече в международен план, където имаме само положителни оценки за организация и домакинство. В Холандия отново бяхме отличени като федерация ,която се развива успешно и бяхме дадени за пример пред останалите колеги”, сподели доц. Антонов.

На асамблеята присъства и члена на УС на БФХТ Бончо Златев, както и трима от най- добрите ни съдии по хокей на трева Михаела Димитрова, Александър Захариев и Веселин Захариев . Те взеха участие в семинар на арбитрите по време на Европейското първенство свързан с тяхното развитие по програма на европейската централа. На форума презентация изнесоха треньорите Даяна Петкова и Николай Ацов, които запознаха присъстващите с работата на младите специалисти по хокей на трева в България.