Нойер остава непоклатим титуляр за Германия

снимка: БТА/AP

Роман Вайденфелер ще остане първа резерва на Мануел Нойер в германския национален отбор по футбол, обяви треньорът на вратарите в щаба на световните шампиони Андреас Кьопке.

Стражът на Борусия (Дортмунд) дълго време беше пренебрегван от селекционера Йоахим Льов, но двете поредни титли със "жълто-черните" и финалът в Шампионската лига му спечелиха място в Бундестима. Вайденфелер дори пази в контролите преди световното първенство в Бразилия, като по това време Мануел Нойер лекуваше травма в рамото.

"Евро 2016 ще бъде чудесен финал на неговата кариера в националния отбор, защото тогава той ще бъде на навършени 36 години. Роман остава продължава да бъде нашите планове и това вече беше подложено на дискусия с останалата част от треньорския щаб.

Той успя да замести Мануел в контролите преди световното първенство и освен това му помогна много по време на самия турнир. Освен че тренира на максимума на своите възможности по време на Мондиала, той изигра основна роля и в сплотяването на целия колектив", каза Кьопке за "Кикер", цитиран от БТА.

Рон-Роберт Цийлер е номер 3 под рамката на световните шампиони, но и други вратари са кандидати за повиквателни в състава на световните шампиони. Това са Марк-Андре тер Щеген от Барселона, Бернд Лено от Байер Леверкузен, Ралф Ферман от Шалке и други.