Защо Конте не повика Балотели?

снимка: БТА/AP

Селекционерът Антонио Конте иска да даде максимално много време на Марио Балотели да се интегрира в английското първенство по футбол и това е причината нападателят да не попада в разширения състав на италианския национален отбор.

Световните шампиони от 2006 година стартираха европейските квалификации с победа над Норвегия, а октомврийските им съперници в група "Н", където е и България, са Малта и Азербайджан.

"Балотели пое по нов път и на него няма да му бъде никак лесно. Нека му дадем шанс да се интегрира в новото първенство. Включих Грациано Пеле в състава, защото той заслужава похвали за своята игра.

Още в първия ми работен ви казах кои футболисти ще попадат в националния отбор за европейските квалификации", каза националният селекционер на Италия. Антонио Конте, бивш старши треньор на Ювентус, дебютира начело на отбора с победа с 2:0 над Норвегия през месец септември.

На 10 октомври италианците приемат Азербайджан, а три дни по-късно гостуват на Малта. На 16 ноември Италия приема Хърватия, докато гостуването на стадион "Васил Левски" е насрочено за 28 март догодина, посочва БТА.