Нова гавра с руснаците: Разбират дали ще участват на Игрите в деня на откриването

снимка: twitter.com

Съдбата на 47 руски спортисти, относно Олимпийските игри в ПьонгЧьнг, все още не е ясна. Всички те са внесли жалби в Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, но не знаят дали ще бъдат допуснати до участие на Игрите в Южна Корея.

Драмата идва оттам, че руските състезатели ще разберат дали ще участват в надпреварите от Олимпиадата в деня преди откриването й или непосредствено преди самата церемония. Игрите стартират на 9 февруари (петък) от 13:00 ч. българско време, а руснаците могат да бъдат известени за жалбите си в петък сутринта.

Първите 32 жалби се разглеждат днес, а останалите 15 - утре, като решението се очаква в четвъртък вечерта или най-късно в петък сутринта, заяви генералният секретар на КАС Матьо Риб. 

"Ако жалбите на руските спортисти бъдат удовлетворени, това означава, че те ще могат да участват на Олимпиадата. С това ще бъде сложен край на тази история. И няма да има последващи решения. На теория е възможно обжалване на Трибунал, но това е малко вероятно", коментира Риб.

"Целта ни е до церемонията по откриването на Игрите в петък вечерта всичко да бъде приключило. Затова ще се постараем да вземем решението още в четвъртък. Такова е намерението ни, но все още не знаем колко време ще продължи заседанието и дали това ще бъде възможно. В краен случай решението ще бъде обявено в петък сутринта", допълни генералният секретар на КАС.