Ким Чен Ун вдига реноме с дългокраки хубавици в ПьонгЧанг

галерия:

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун изпрати своята армия от поддръжнички на Зимните олимпийски игри в южнокорейския град Пьонгчанг от 9 до 25 февруари. Определено най-красивата трупа от Северна Корея марширува под строй към южната част на Корейския полуостров. Общо 229 красавици отпътуваха с автобуси за Зимната олимпиада във вражеската от десетилетия съседна Южна Корея.

Изпратените от диктатора Ким Чен Ун красавици са част от неговия план да изглади малко смачканото реноме на неговата страна в чужбина. Делегацията от 280 членове е водена от спортния министър Ким Ил Гук и премина през западната част от границата с Южна Корея.

1518036842gettyimages-523447468.jpg

Всички красавици от Северна Корея са облечени с червени палта до коленете при температури от -16 градуса. Явно севернокорейките нямат проблеми със студа. Шапки, високи ботуши и чанти в различни цветова са другата част от елегантното облекло на красавиците, които приятелски поздравяваха хората при пристигането си в Южна Корея. Младите дами със самочувствие махаха и на папараците и в никакъв случай не показаха срам пред камерите.

15180368793913a2.jpg

Освен красивите поддръжнички в делегацията на Северна Корея са още състезатели по таекуондо, спортни ръководители и журналисти.

Изпращането на група от фенове и дори музикален оркестър са допълнителен жест на комунистическото правителство на Северна Корея, което от началото на годината търси сближаване с Южна Корея. По време на олимпиадата са планирани две изяви на оркестъра и четири шоу изяви на таекуондистите.

Северна Корея ще бъде представена на Игрите от 22 спортисти, сред които 12 хокеистки в общия тим с Южна Корея.

blitz