Нов национален рекорд за Николов на 100 м свободен стил

снимка: sxc.hu

Българският плувец Александър Николов счупи националния рекорд на 100 м свободен стил в малък басейн (25 м) във втория кръг от Световната купа в Берлин. Възпитаникът на ПСК "Черно море" (Варна) закова хронометрите на 48.76 секунди. Това постижение е с 21 стотни по-добро от предишния национален рекорд отт 2015, който пак бе поставен от Николов.

Плувецът обаче не успя да покрие норматива за участие на европейското първенство в Дания през декември. Той остана съвсем близо до заветната цел, която се преодолява с време 48.61 секунди. Със своето плуване родният състезател остана на 30-а позиция в надпреварата.

"За съжаление останах на 15 стотни от норматива. Не знам кога и дали ще гоним ново покриване на норматив. Ще видим как ще се развият нещата", сподели Николов пред колегите от BGswim.com.

"Просто мина доста време от върховия момент на формата и свежестта изчезна. Лошото е, че трябва да покриваме нормативи за малък басейн, след като сме били на световно на голям. Не ми се струва реално, а още повече, че времето за покриване на норматива е много неудобно“, коментира треньорът на Сашо - Никола Петров.