Държавата премира плувното ни чудо Антъни Иванов с 10 000 лева

снимка: фейсбук

Министерството на спорта премира двойно актуалната ни звезда в плуването – Антъни Иванов. Припомняме, че той се класира на финал на 200 метра бътерфлай на световното първенство в Будапеща (Унгария).

Според Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от Министерство на младежта и спорта за постигнати призови класирания през 2017 година, 8-ото място се премира с 5000 лева. Заради изключителната стойност на постижението, което е едва четвърти финал на Световно първенство в историята на мъжкото ни плуване обаче министърът на спорта Красен Кралев реши да даде допълнителен бонус от още 5 хиляди лева, което прави общо 10 хиляди лева.

На срещата при министъра днес присъстваха още личният треньор на Антъни Иванов - Николай Вакареев, генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова и главният мениджър Кристиян Минков.

Нашето чудо в плуването каза, че вече има покани от престижни университети в САЩ. Днес Иванов заминава на лагер в Камчия, на който ще се подготвя за предстоящото Световно първенство за юноши и девойки в Индианаполис (23-28 август).