Норвежки триумф в спринта при жените

галерия:

снимка: БТА/AP

Норвежки скоиорки се оказаха най-бързи във финала на спринта по ски бягане свободен стил, жени на зимните олимпийски игри в Сочи 2014.

Още в елиминациите отпаднаха някои от най-големите фаворити в лицето на Мартин Бьорген и американката Кикън Рандъл

Това даде шанс на норвежката школа да блесне за пореден път и да триумфира с медалите. При жените Майкен Касперсен Фала от Норвегия спечели олимпийската титла. На второ място завърши Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия), а трета се нареди Весна Фабян (Словения).

23-годишната Касперсен завоюва най-големия успех в своята кариера след като досега имаше само два бронза от световни първенства.

Тя беше най-бърза и в четирите елиминационни състезания в дисциплината по 1,3 километровото трасе днес и заслужено стигна до златното отличие с време от 2:35.49 минути на финала.

На второ място за 2:35.87 минути завърши Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия), която изпревари в последните метри Весна Фабян и финишира с 2 стотни от секундата пред словенката.

Българките Теодора Малчева и Антония Григорова-Бургова отпаднаха още в квалификациите. Малчева завърши на 54-о място, а Григорова-Бургова остана 60-а от 67 стартирали.