Цинзов и Чучуганов отпаднаха преди финала в отборния спринт

снимка: twitter.com

Представителите ни в ски-бягането на Зимните олимпийски игри в ПьногЧанг - Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов, завършиха на 12-о място във втората полуфинална серия в отборния спринт. Това означава, че българските състезатели приключват участието си преди финала на надпреварата, който е в 12:30 ч. българско време.

Чучуганов стартира първи, но изостана още в самото начало, след което Цинзов пое щафетата и довърши състезанието, преборвайки се с Австралия за 12-ата позиция. Никой не очакваше и повече от родните скиори, които все пак записаха престижно класиране. Нашите състезатели изостанаха на 1:34.29 минути от норвежците, които спечелиха серията и по право се класираха на финала.

Мартин Сундби и Йоханес Клаебьо завършиха с време 16:03.97, а след тях останаха французите Морис Манифика и Ришер Жуве, които също намериха място на финала.

В първата полуфинална серия по право се класираха победителите от отбора на Олимпийските спортисти от Русия и вторите в подреждането Швеция. Със статут на щастливи губещи от нашата серия са САЩ, Италия и Канада.