Героят Станимир Беломъжев: Сбъднах детската си мечта! Кеф ми е, че триумфирах точно в Русия

снимка: Facebook

Нашият Станимир Беломъжев триумфира с титлата в средната дистанция на световното първенство по ски–ориентиране. След грандиозния успех той коментира

„За световната титла мечтая още от дете. От първия път, когато съм се качил на ски. Всеки един спортист мечтае да стигне до най-високото стъпало. В моя спорт, най-високото стъпало е световното първенство. Винаги съм се стремял към тази титла. Радвам се, че успях да спечеля, точно тук в Русия, и то в един от най-техничните райони. Успях да спечеля на най-добре организираното в историята на ски-ориентирането световно първенство и то точно в средната дистанция. Тя е много технична, защото е бърза, а в същото време е и много динамична. Много съм щастлив."

По програма днес е дългата дистанция – масов старт, а в неделя е щафетата. Станимир Беломъжев има 11 отличия от големи първенства  - четири от световни и седем от европейски шампионати. Той е носител на Световната купа по ски - ориентиране за 2015 година, носител на три златни медала от зимната универсиада през 2016 година, двукратен сребърен медалист от завършилите преди дни трети световни военни игри в Сочи, както и двукратен световен шампион за младежи от 2008 година.