Берое се похвали: Спечелихме делото срещу Спас Делев

Ръководството на Берое се похвали със спечеленото дело срещу Спас Делев във ФИФА. По тази причина българският национал бе изваден от футбола за 4 месеца. Въпреки това нападателят на Погон (Шчечин) има право да обжалва. 

Ето какво пишат от Берое:

ПФК Берое официално обявява, че спечели заведеното дело във ФИФА за неправомерното напускане на футболиста Спас Делев. Задължително беше футболният клуб  да защити своите интереси. Справедливостта възтържествува и отново доказахме, че можем да противодействаме на организираната схема за „кражба“ на футболисти на Берое.

Припомняме, че през 2015 г. по същата схема с участието на едно и също лице ни напускана футболистът Жуниор Мапуку. В този случай с предприетите действия също бяха защитени интересите на нашия клуб.

Всичко това ни амбицира още повече като клуб да защитаваме нашите права и интереси. Винаги сме го правили по честен и цивилизован начин. Щастливи сме, въпреки положените неимоверни усилия и трудности, защото успяхме да докажем, че противодействаме успешно на подобни схеми и се надяваме по този начин да помогнем и на други клубове, които биха могли да попаднат в тази ситуация.