Найден Найденов: Важното е отборът да върви нагоре

снимка: Булфото

Треньорът на националния отбор по волейбол на България Найден Найденов заяви, че засега най-важното е отбора да продължи нагоре преди световното първенство по волейбол.

"Изглеждахме по-различно, защото ни свършиха силите. Някои хора усетиха умора след вчерашния мач. Някои не бяха в отбора от един месец. Нямаше постоянство, за да се издържи два мача в поредни дни. Очаквах, че ще играем по този начин. Започнахме да играем добре, но Русия е най-добрият отбор в света и ни затрудни максимално."

"Не успяхме да обработим трудните топки в атака и това ни попречи да спечелим. Важно е отборът да продължи нагоре. Тимът трябва да излезе от това дъно, защото не си спомням да сме допускали 11 загуби от 12 мача.

Найденов говори и за избора на нов национален селекционер, след  като той бе извикан да замести напусналия Камило Плачи преди последните два мача с Русия.

"Никой не ми се е обаждал. Чакам в неведение. Когото и да изберат за треньор, важно е да бъде българин. Отборът трябва да излезе от тази криза и да покаже възможностите си. Седем години съм в отбора, дадох всичко и бях коректен с всички. Винаги съм мислел само за волейбола. Пожелавам на волейболистите да побеждават, ще подкрепям тима."